Chico

Reinel “Chicho” Castillo Calderon

‘Chicho’ <tsji-tsjo> voor zijn vrienden, is afkomstig uit Trinidad in Cuba.
Op jonge leeftijd leerde hij eerst boksen maar besliste al vrij vlug om zijn snelle voetenwerk te gebruiken voor de dans, 3 jaar lang volgde hij de opleiding “EPIA” bij de provinciale school voor kunstonderwijzers. Hij werd daar begeleid door de beste Cubaanse coaches, en hoe kon het ook anders, door zijn vader die zelf directeur van deze school was.
Vanaf 1998 is hij dan ook niet meer weg te denken uit de dansscène van Trinidad en richtte hij zijn eigen salsadansgroep op die de optredens verzorgden in Casa de la Musica, Casa de la Trova, Palenque, Las Cuevas, enz… Ondertussen leidde hij ook de folklorische dansgroep “Afro Cubano” actief in Trinidad, Santa Clara en Cienfuegos. Geen carnaval in Trinidad zonder Chicho” want als lid van het feestcomité was hij telkens verantwoordelijk voor de choreografie van de carnavalgroepen en maakten zo de straten van Trinidad onveilig.


Vanaf 2001 begon hij dan aan zijn buitenlands offensief, meer bepaald in Ierland om uiteindelijk in België te belanden waar hij zijn thuisbasis gevestigd heeft. Zijn specialiteiten zijn: Salsa, Rueda De Casino, Reggeaton, Afro Cubaanse dansen, Merengue, Bachata….

Reinel “Chicho” Castillo Calderon staat zonder twijfel aan de basis van de ontwikkeling van Cubaanse salsa in Antwerpen en omgeving.